Felhívjuk figyelmét, hogy ezt a honlapot 2016. október 3. után már nem frissítjük. Új honlapunk a https://konyvtar.elte.hu címen érhető el
2018. január 17. szerda
magyar   English   deutsch  

Könyv-örökbefogadási program

Utolsó módosítás: 2016-03-22 11:40


 

Az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány 2005 évi megalakulása óta szorgalmazója az intézmény könyv-örökbefogadási programjának. Az örökbefogadással régi dokumentumok állományvédelme (restaurálása, digitalizálása, stb.) illetve az Egyetemi Könyvtár állományával és tevékenységével kapcsolatos egyéb alapítványi célok megvalósítása támogatható.
 

Magán- és jogi személyek egyaránt fogadhatnak örökbe könyveket,
az Egyetemi Könyvtár teljes állománya örökbefogadható.
 

Eddig örökbefogadott könyvek listája [pdf]
Eddig örökbefogadott könyvek az OPAC-ban (elektronikus katalógus)

Örökbefogadásra ajánlott könyvek listája [pdf]

 

 

MENTSEN MEG EGY KÖNYVET – FOGADJA ÖRÖKBE!

Az örökbefogadás menete:

  1. Az örökbefogadási szándékot e-mailben lehet jelezni a alapitvany [at] lib [dot] elte [dot] hu e-mail címen, vagy telefonon (411-6739).
  2. A támogatók az aktuálisan örökbe fogadható dokumentumok listájáról – amely tartalmazza a kötetek állapotleírását és a restaurálásukhoz szükséges összeget – kiválaszthatják az általuk örökbe fogadni kívánt könyvet. Lehetőség van arra is, hogy a támogató az érdeklődésének megfelelő témában kérjen egyedi javaslatot az örökbe fogadható kötetekről.
  3. A támogató és az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány Támogatási Szerződést köt a felajánlott összegről.
  4. A támogató a támogatás összegét átutalja az alapítvány bankszámlájára.
  5. Az alapítvány a támogató részére megküldi a Nyilatkozatot, amelyben igazolja, hogy vállalkozási tevékenységet nem végez.
  6. Megtörténik az örökbefogadott kötet restaurálása.
  7. Az alapítvány értesíti a támogatót a restaurálási munka befejezéséről, aki az örökbefogadott könyvvel kapcsolatos exkluzív bemutatón vehet részt.


Első könyv-örökbefogadónk: Mádl Ferenc köztársasági elnökMozaikok a 2015. március 14-i könyv-örökbefogadási rendezvényről

Keresés


Felhasználói belépés

E L T E     E g y e t e m i     K ö n y v t á r i    S z o l g á l a t         M i n d e n     j o g     f e n n t a r t v a .