Felhívjuk figyelmét, hogy ezt a honlapot 2016. október 3. után már nem frissítjük. Új honlapunk a https://konyvtar.elte.hu címen érhető el
2018. január 22. hétfő
magyar   English   deutsch  

Idén is ellátogattak az ELTE Egyetemi Könyvtárba a Kárpát-medencei Nyári Egyetem hallgatói

Utolsó módosítás: 2016-07-12 14:42

 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2016. július 5-10. között megrendezett ELTE Kárpát-medencei Nyári Egyetem keretében a határon túli magyar anyanyelvű egyetemisták felkeresték könyvtárunk műemlék épületét. 

A látogatás során a nyári egyetemi program mind a négy szakmai (humán, természettudományi, jogi és informatikai) szekciójának hallgatói részt vettek a programon. Az Erdély, Felvidék, Kárpátalja és Délvidék magyar ajkú fiataljai hallhattak az épület és a könyvtár történetének legizgalmasabb időszakairól, megcsodálhatták a nemrégiben felújított Díszterem freskóit és megismerhették az intézményben egykor dolgozó néhány emblematikus személy különös életútját. Műhelybemutatón betekintést nyertek a restaurátori munka és a kínai papíröntés rejtelmeibe. A könyvtárlátogatás résztvevői – a visszajelzések alapján – felejthetetlen élménnyel gazdagodtak.

 

675

 

676

 

677

Keresés


Felhasználói belépés

E L T E     E g y e t e m i     K ö n y v t á r i    S z o l g á l a t         M i n d e n     j o g     f e n n t a r t v a .