Felhívjuk figyelmét, hogy ezt a honlapot 2016. október 3. után már nem frissítjük. Új honlapunk a https://konyvtar.elte.hu címen érhető el
2018. január 22. hétfő
magyar   English   deutsch  

Könyvkultúra – Sosem lehet elég korán elkezdeni

Utolsó módosítás: 2016-07-05 09:07

 

Bényei András Bertalan, legfiatalabb támogatónk 2016. június 3-án az ELTE Egyetemi Könyvtár állományából Ulisse Aldrovandi Quadrupedum omnium bisulcorum Historia című könyvét fogadta örökbe.

 

Aldrovandi itáliai orvosként és természettudósként tevékenykedett. Rendszerező jellegű zoológiai munkáját 1632-től őrzi az ELTE Egyetemi Könyvtár nagyszombati elődkönyvtára. Az egyetem megalapítását követően a kötet feltehetőleg az oktatás egyik alapművének számított.

 

Bertalan könyv-örökbefogadásának anyagi ügyintézését keresztszülei vállalták magukra, akik nagyvonalú adományukkal könyvtárunk egyik kincsének restaurálási költségeihez járultak hozzá. A pergamenkötésű keresztelői ajándék örök értéket képvisel, és kiváló befektetés egy fiatal gyermek életébe. Reméljük, Bertalan a jövőben is a könyvek és a kulturális értékek elkötelezett támogatója és őrzője marad.

 

674

 

Fotó: Bagladi Vera

Keresés


Felhasználói belépés

E L T E     E g y e t e m i     K ö n y v t á r i    S z o l g á l a t         M i n d e n     j o g     f e n n t a r t v a .