Felhívjuk figyelmét, hogy ezt a honlapot 2016. október 3. után már nem frissítjük. Új honlapunk a https://konyvtar.elte.hu címen érhető el
2018. január 17. szerda
magyar   English   deutsch  

Állami kitüntetést vehetett át Buda Attila, az ELTE BTK Magyar Irodalom és Kultúratudományi Intézet Toldy Ferenc Könyvtárának vezetője

Utolsó módosítás: 2016-03-24 13:55

 

 

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatának kitüntetését vehette át Buda Attila, irodalomtörténész, bibliográfus, az ELTE BTK Magyar Irodalom és Kultúratudományi Intézet Toldy Ferenc Könyvtárának vezetője kiemelkedő színvonalú munkájáért és példamutató tevékenységéért. 

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje a magyar állam által adományozható legmagasabb kitüntetés, a Magyar Köztársasági Érdemrend fokozata.

 

 

 

 

A kitüntetést Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából adta át, melynek keretében a kitüntetettekhez szólva hangsúlyozta, hogy munkájukkal „nemcsak önmaguk szűk körében nyitnak távlatokat és építik fel azokat, hanem egy seregnyi polgártársuknak, köztük egy seregnyi fiatalnak is”. A díjazottak fontos feladatot látnak el a kultúra megóvása, valamint a tudomány gazdagítása terén, és mindaz, amit tesznek, egyszerre építi az egyéneket, a közösségeket és rajtuk keresztül az egész nemzetet.

 

641

 

Források:

http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hirek/allami-kitunteteseket-adott-at-balog-zoltan20160311

https://www.youtube.com/watch?v=mVfiRvuq3F4

http://orientpress.hu/cikk/allami-kitunteteseket-adtak-at-a-nemzeti-unnep-alkalmabol

http://magyarhirlap.hu/cikk/50081/Ader_Janos_atadta_a_legmagasabb_allami_kitunteteseket

http://www.kultura.hu/allami-kituntetesek-160312

http://www.balogzoltan.hu/a-tavlatok-kozosek-szabadsag-es-osszetartozas/

 

Képek forrásai:

http://orientpress.hu/cikk/allami-kitunteteseket-adtak-at-a-nemzeti-unnep-alkalmabol

http://magyarhirlap.hu/cikk/50081/Ader_Janos_atadta_a_legmagasabb_allami_kitunteteseket

Keresés


Felhasználói belépés

E L T E     E g y e t e m i     K ö n y v t á r i    S z o l g á l a t         M i n d e n     j o g     f e n n t a r t v a .