Felhívjuk figyelmét, hogy ezt a honlapot 2016. október 3. után már nem frissítjük. Új honlapunk a https://konyvtar.elte.hu címen érhető el
2018. február 18. vasárnap
magyar   English   deutsch  

Elisabeth Knipf-Komlósi, Peter Öhl, Attila Péteri, Roberta V. Rada (szerk.): Dynamik der Sprache(n) und der Disziplinen

Utolsó módosítás: 2015-04-28 14:04

Szerkesztők: Elisabeth Knipf-Komlósi, Peter Öhl, Attila Péteri, Roberta V. Rada

Cím: Dynamik der Sprache(n) und der Disziplinen

Sorozat: Budapester Beiträge zur Germanistik 70.

Kiadás: Budapest : ELTE Germanistisches Inst.,  2013

ISBN: 978-963-284-421-3

 

Jelen kötet a 2012 júniusában, az ELTE Germanisztikai Intézetében megrendezett 21. internationationale Linguistiktage der Gesellschaft für Sprache und Sprachen (GeSuS)  konferencián elhangzott előadásokból nyújt válogatást. A három napos rendezvény vezértémájául a nyelvek és diszciplínák dinamikája tárgykör (Dynamik der Sprache(n) und der Disziplinen) szolgált.

A nyelveket és tudományokat napjainkban olyan fajta változás jellemzi, amely a kutatókat arra ösztönözte, hogy közelebbről is megvizsgálják és interpretálják a változások jellegét és okait. Erről kaphatunk ízelítőt a kötetben. A könyv 4 - témakörök szerint csoportosított -  fejezete is szemlélteti a GeSuS által megrendezett Nyelvészeti Napokon elhangzott előadások sokszínűségét.

 

Elősz. alapján ford. és összeáll. Selyem Erika

 

Könyv a katalógusban

Keresés


Felhasználói belépés

E L T E     E g y e t e m i     K ö n y v t á r i    S z o l g á l a t         M i n d e n     j o g     f e n n t a r t v a .