Felhívjuk figyelmét, hogy ezt a honlapot 2016. október 3. után már nem frissítjük. Új honlapunk a https://konyvtar.elte.hu címen érhető el
2018. február 18. vasárnap
magyar   English   deutsch  

Szélike királykisasszony: hódmezővásárhelyi népmesék és mondák

Utolsó módosítás: 2014-03-10 10:17
Cím: Szélike királykisasszony: hódmezővásárhelyi népmesék és mondák
Szerző: Kőszegfalvi Ferenc (szerk.)
Megjelenés: Hódmezővásárhely : Németh László Városi Könyvtár, 2012
ISBN: 978-963-87406-1-8
 
Technokrata meseipari világunkban (Barbie, Superman, lila pónik, dinók) valódi felüdülés egy-egy "igazi" mese, míves szavakkal, kerek, tanulságos történettel. Ilyen hagyományos meséket nyújt át a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtár. Bátran kijelenthetjük, hiánypótló gyűjtemény kerül a kisgyermekek és szüleik kezébe, hiszen Arany László, Kálmány Lajos, Török Károly és Kiss Lajos 1800-as évek végi, 1900-as évek eleji gyűjtéseit szerkesztette egy kötetbe Kőszegfalvi Ferenc helytörténész. A Szélike királykisasszony - Hódmezővásárhelyi népmesék és mondák cím első fele azonos Benedek Elek mesegyűjteményének címével (legutóbb: 201201246), de ez csak a véletlen műve, hiszen ennek a kötetnek a meséiben jellemzően a vásárhelyi szellemiség jelenik meg. Sokszor maga az elbeszélő is belehelyezi magát a történetbe és ettől egy sajátos világ kel életre, amit a vásárhelyi alsó tagozatos iskolások és óvodások rajzai csak még hitelesebbé tesznek. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
 
 

Keresés


Felhasználói belépés

E L T E     E g y e t e m i     K ö n y v t á r i    S z o l g á l a t         M i n d e n     j o g     f e n n t a r t v a .