Felhívjuk figyelmét, hogy ezt a honlapot 2016. október 3. után már nem frissítjük. Új honlapunk a https://konyvtar.elte.hu címen érhető el
2018. február 18. vasárnap
magyar   English   deutsch  

Kiszl Péter (szerk.): Trendek a hazai és nemzetközi könyvtárügyben

Utolsó módosítás: 2013-06-21 10:00

Szerkesztő: Kiszl Péter

Cím: Trendek a hazai és nemzetközi könyvtárügyben

Kiadás: Eger : Líceum K., 2013.

ISBN 978-963-9894-98-3

 

„A kötetben fiatal kutatók friss, újszerű oldalról közelítik meg a szakmai kommunikáció, a pályázati módszerek, a könyvtárépítészet, a könyvtárosképzés, a könyvtári menedzsment és marketing kérdéseit. Érdemes figyelni a véleményükre, mert dolgozataikban nem elméleti, hanem nagyon is gyakorlati jelenségeket állítanak a középpontba. Következtetéseikben nem köti őket a túlzott tapintat, a megfelelni vágyás. Elemzéseik eredménye nem mindig pozitív, őszintén rámutatnak a problémás területekre, és több esetben javaslatot is tesznek a megoldásra, további fejlesztésre.” Kóródy Judit

 

A kötet szerkesztője Dr. Kiszl Péter egyetemi docens, az ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézetének igazgatója, az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány elnöke, a Tudományos és Műszaki Tájékoztatás című könyvtár- és információtudományi szakfolyóirat tanácsadó testületének tagja.

A szerzők között szerepel két kiváló könyvtáros kollégánk is: Simon Eszter (ELTE BTK Központi Olvasóterem), valamint Zahari István (Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet Toldy Ferenc Könyvtár).

 

Kiszl Péter intézetigazgatót a Népszabadság szerdai (2013. június 19.) számában a tanulmánykötet megjelenése kapcsán a könyvtári trendekről kérdezte Bárkay Tamás.

 

Könyv a katalógusban

Keresés


Felhasználói belépés

E L T E     E g y e t e m i     K ö n y v t á r i    S z o l g á l a t         M i n d e n     j o g     f e n n t a r t v a .