Felhívjuk figyelmét, hogy ezt a honlapot 2016. október 3. után már nem frissítjük. Új honlapunk a https://konyvtar.elte.hu címen érhető el
2018. január 22. hétfő
magyar   English   deutsch  

20 éves a Germanisztikai Intézet

Utolsó módosítás: 2013-02-26 16:59

Cím: 20 Jahre Germanistisches Institut Budapest
Sorozat: Budapester Beiträge zur Germanistik 67.
Kiadás: Budapest : ELTE Germanistisches Inst., 2012
ISBN: 978-963-284-298-1


1992-ben a Bölcsészettudományi Kari reformokkal kapcsolatban a több mint 200 éves múltra visszatekintő Német Nyelv és Irodalom Tanszék valamint a Germanisztikai és Romanisztikai Tanszék egyesülésével alakult meg a Germanisztikai Intézet. Öt intézeti tanszék keretében folyik a német nyelv és kultúra, a német nemzetiségi nyelv és kultúra valamint a skandinavisztika és a néderlandisztika oktatása. A kötet részletesen tárgyalja az 1784-es megalakulásától a német nyelv és irodalom egyetemi oktatását, kitér az önálló diszciplínává vált svéd, norvég, dán és holland nyelvek és kultúrák egyetemi oktatására, az intézet nemzetközi kapcsolataira. Áttekintő képet nyújt az intézet jelentős kiadói tevékenységéről, amely magában foglalja az oktatáshoz szükséges segédanyagok, szöveggyűjtemények, monográfiák nyelvészeti, irodalmi és néprajzi sorozatok kiadását. Az intézet keretében 1995 óta működik a Magyarországi Németek Kutató és Tanárképző Központja valamint az intézet könyvtára. Az olvasó részletes áttekintést kaphat az oktatók kutatási témáiról, a megjelent publikációkról és az intézeti projektekről.

 

Könyv a katalógusban

 

Keresés


Felhasználói belépés

E L T E     E g y e t e m i     K ö n y v t á r i    S z o l g á l a t         M i n d e n     j o g     f e n n t a r t v a .