Felhívjuk figyelmét, hogy ezt a honlapot 2016. október 3. után már nem frissítjük. Új honlapunk a https://konyvtar.elte.hu címen érhető el
2018. február 23. péntek
magyar   English   deutsch  

Kölcsönzés

Kölcsönzés a könyvtár által kijelölt gyűjteményrészekből. Hosszabbításra, előjegyzésre és a kar oktatói számára könyvtárközi kölcsönzésre is van lehetőség.

 

Kölcsönözni kizárólag személyesen, saját érvényes vonalkódos olvasójeggyel lehet, az olvasójegy másnak nem adható át. Kölcsönözni lehet a korlátozás alá nem eső dokumentumokat, nem kölcsönözhetők a folyóiratok, az olvasótermi kézikönyvek, és a külön-gyűjtemények dokumentumai.

 

A könyvtári raktárból kölcsönözhető könyvek kérőlapon igényelhetők a kölcsönző könyvtárosoknál. A raktári felhozatal időpontjai: 10:00, 15:00. Kérjük a kérőlapokat legkésőbb 10, illetve 15 óráig leadni a kölcsönző pultnál! A felhozatal ideje a kért dokumentumok mennyiségétől függően 15-20 perc. A felhozott könyveket a kérés napjától számítva 3 munkanapig tartjuk a kölcsönző pultnál.

 

A kölcsönzési határidő leteltével a könyvtár az olvasót többször figyelmezteti. A kölcsönzési határidő túllépése esetén késedelmi díjat kell fizetni, mértékét a Díjszabási táblázat tartalmazza. A pénz- vagy könyvtartozás rendezéséig újabb kölcsönzés nem lehetséges.

 

A kölcsönözhető példányok
maximális száma olvasónként
Egyhetes Kéthetes Négyhetes Nem kölcsönözhető,
kivéve
Nem kölcsönözhető
TÓK hallgató 3 10 10 3 -
ELTE hallgató 2 2 2 - -
TÓK oktató, dolgozó 5 25 25 5 5
látogató - - - - -
külsős kölcsönző 2 2 2 - -
külsős kölcsönző Alumni tagsággal 2 2 2 - -

 

A kölcsönzés feltételeivel és szabályaival kapcsolatban a könyvtár használati szabályzat szolgál további információkkal.

 

Keresés


Felhasználói belépés

E L T E     E g y e t e m i     K ö n y v t á r i    S z o l g á l a t         M i n d e n     j o g     f e n n t a r t v a .